Cadangan

20 responses to “Cadangan

  1. Nk kasik cadangan supaya laman alumni SMAPK ini BEBAS dari unsur2 politik. Just be a neutral side yang mengambil kira pros and cons of either kerajaan or alternatif. And artikel published tidak sepatutnya mengikut amarah hati yang hanya mendengar dari sebelah pihak sahaja dan tidak mengambil kira pendapat dari pihak yang lain (especially isu harga minyak).

    Jangan menampakkan kelemahan kita yang tidak praktikal dalam menganalisis sesebuah isu itu. itu sahaja buat masa ni. harap dipertimbangkn.

  2. Blog ini akan menyiarkan pandangan alumni smapk ttg apa-apa isu.Admin akan siarkan semua pandangan tanpa mengira anutan politik masing.

    InsyaAllah tapisan akan dilakukan..

  3. bagi menjamin mutu artikel dalam website ini, xsalah kita menapis sedikit sebanyak artikel2 yang tidak tepat dan berbaur politik fanatik.

    bukan menghalang so-called anutan politik alumni smapK sekalian, cuma jangan sampai website ini menjadi lama bertikam lidah yang akan cuma mengeruhkan keadaan dan merenggangkan lagi hubungan persaudaraan antara kita.

  4. InsyaAllah..
    post yang provokatif,manipulatif,prejudis dan macam-macam lagi yang tidak sesuai akan disekat..

    • Kepada Admin….

      Saya adalah batch SPM 1995. Saya ingin register ke’site’. How to register. Saya rasa ‘orang kuat’ site / web / blog ni mungkin dari batch era abad ke 21 (200 ke atas). Harap dapat tolong saya ye.

      Kewujudan alumni ni di hebahkan oleh Nazri Chik yang sekelas dengan saya dulu. TQ Nazri! Anyway 96, 98 & 99 takde ye plak.

      Tolong register saya untuk alumni ni ye.

      AHMAD ZAKI ZAKARIA – Penang
      akuzaki_01@yahoo.com

  5. hehe…
    thank you soO much!xssh pon kn?
    thanx again!

  6. bleh x letak foto terkini smap(selain dr yg ada dlm website smap.net)sy berada jauh diperantaun..so nk tgk perkembangan terkini smap as much as can..letak pic cikgu2 yg currently kat sana pun ok jugak..rindu kat semua pendidik smap..

  7. slm

    sy rs x salah sekiranya kita memaparkan pandangan masing2, kerana kita mahu menggalakkan percambahan minda di kalangan belia di samping berkongsi pandangan pun kan anyway..cumanya harapan agar pihak admin boleh memastikan artikel2 yang dipaparkan tidak akan ada unsur2 provokatif atau menyinggung mana2 pihak. dan saya pasti admin bijak2 belaka, dan org2 hebat seperti syahir nih pastinye boleh menganalisa dengan rasional bahawa mana yang boleh dan tak kan..anyway, kalo perkara tuh dirasakan kurang tepat, tidak menjadi masalah pun kan jika kita paparkan isu tersebut..

    terima kasih
    slm dr jauh.

  8. Dear sir/madam,

    Tuan dan Puan/Cik yang saya hormati,

    KPUM ( Kesatuan Penuntut Undang2 UK and EIRE Malaysia ) 2009 dengan segala hormatnya menjemput saudara dan saudari yang saya hormati, untuk bertanding atau/dan menghadiri Debat ala PArlimen Bahasa Melayu Piala Pengarah Jabatan Penuntut Malaysia UK and EIRE 2009.

    Sekiranya anda berminat untuk bertanding, mahupun sekadar menjenguk gelagat dan aksi pendebat-pendebat yang berani mempertaruhkan idea yang bernas yang dihiasi dengan karisma dan gaya berdebat tersendiri, sila hubungi saudara Nimalan D di alamat e-mel – nimalan.devaraja@kcl.ac.uk atau/dan coolkid_nimalan@yahoo.com ataupun hubungi terus beliau di talian +447912647399 ( Overseas ) atau 07912647399 ( UK dan EIRE )

    KPUM telah mengambil inisiatif dalam memproses dan berbincang dengan panel hakim dan penganjur secara mendalam mengenai Usul yang dicadangkan. Kami mencuba sedaya-upaya untuk tidak menghampakan saudara dan saudari dalam menghasilkan usul yang menarik dan berkualiti.

    Ladies and Gentleman,

    KPUM @ Malaysian Law Student Union 2009 cordially invite you to PARTICIPATE / attend our first KPUM – UKEC Debating Championship 2009. In light of reviving our ancient- old tradition, KPUM strongly believe that this shall be the first and the most prestigious debating tournament in UK and EIRE.

    Please do email Mr. Nimalan D, if you are interested. He will be glad to provide you with a copy of the rules and regulations of this prestigious tournament. ( nimalan.devaraja@kcl.ac.uk and/ or coolkid_nimalan@yahoo.com )

    Note that this will be a dual tournament ( meaning two tournaments in the same occasion ) in two categories – Debat Bahasa Malaysia dan English Debate. Participants can even enter both categories as KPUM has already arranged that both competition shall take up different time slots.

    An open invitation to any team from Europe ( travel expenses at your own cost ) or from our beloved home country ( again at your own cost ).

    We have so far planning to formally invite Malaysian debating team from Ukraine, Russia, Ireland , Egypt, Australia, USA and even Malaysia ( subject to their acceptance of our invitation ).

    Please note for interested teams ( every team, UK, Europe or even Malaysia ), please make EFFORTS to CONTACT Mr. Nimalan before you book ANY FLIGHTS or make ANY TRAVEL ARRANGEMENTs.

    There are DEADLINES that you need to abide – 1st February 2009.We may not be able to entertain any participation after the dateline.

    We really hope to see you there.
    Please register your team quickly as possible. Places are LIMITED.

    For further enquiries on KPUM, please, do not hesitate to contact us at

    ukmlsu@gmail.com

    Kind Regards,

    AINUL AIZAT AHMAD ISHAK
    Vice-President of Media and Communication,
    Executive Committee 2008/2009,
    KPUM ( Kesatuan Penuntut Undang2 UK and EIRE Malaysia ) 2009 @Malaysian Law Student Union

    NIMALAN DEVARAJA
    Event Director,
    Executive Committee 2008/2009,
    KPUM ( Kesatuan Penuntut Undang2 UK and EIRE Malaysia ) 2009 @Malaysian Law Student Union

  9. 2 Pertandingan ini dianjurkan oleh KPUM dengan kerjasama Jabatan Penuntut Malaysia UK and EIRE ( MSD ) dan UKEC ( United Kingdom Executive Council @ Gabungan Persatuan Mahasiswa UK dan EIRE ) bertempat di Malaysian Hall, Bayswater, London pada 13,14 dan 15 hb Februari 2009.
    3 Pertandingan Debat ini akan dijalankan dalam dua kategori, bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris bertujuan untuk memupuk kembali semangat kecintaan terhadap bahasa kebangsaan terutamanya terhadap mahasiswa luar Negara yang melalui kehidupan di kalangan pengguna bahasa Inggeris.

  10. Salam,

    Saya tak fikir pandangan En. Syahir Fuad itu terlalu mudah untuk diterima. Blog ini adalah alumni yang semestinya khas untuk bekas-bekas pelajar yang rata-rata berada di universiti, kolej atau mempunyai kerjaya tersendiri.

    Hak berpolitik adalah hak semua orang selagi dia adalah warganegara Malaysia. Masing-masing mempunyai pendapat. Jgn kita rigidkan blog ini seolah-olah kita masih berada di dalam alam persekolahan. Malah seharusnya blog ini bebas drp belenggu pengaruh sekolah milik kerajaan. Alumni patut difahami sebagai satu pihak yang bebas dalam segala hal termasuk politik. Melainkan kalau sekiranya ada antara ahli yang mula mencarut atau mengeluarkan kata-kata lucah atau menjijikkan.

    Pandangan saya ialah, beri kebebasan bersuara kepada alumni tetapi pemantauan dilakukan agar tiada unsur fitnah (tanpa bukti) yang boleh menggugat persaudaraan kita sesama Islam. Admin harus bersikap adil dan bijak, jgn berat sebelah.

    Itu pandangan saya. Tidak perlu diperbahaskan. Terima kasih. Wassalam.

  11. salam.

    Boleh famouskan laman nih.

    terima kasih.

    http://www.smapk.wordpress.com

    sekadar mengumpulkan link2 blog pelajar dan bekas belajar smapk.

  12. saya setuju ngan wan…. masing-masing ada pandangan politik…. kita sudah matang utk menilai mana yang benar dan mana yang salah…. inilah medan kita untuk mencambahkan fikiran kita…. jangan kita bermain politik di pentas yang sempit….. one for all….

  13. admin.. tak boleh ke show all the posts in this blog?? xpayah la susah2 nak klik previous entry punya button function..

  14. Salam..
    sebagaimana blog-blog yang lain, blog ni tak dapat mendaftarkan pengunjung melainkan :

    1)jika pengunjung tersebut berminat untuk menjadi moderator..sesiapa yg berminat boleh emelkan nama dan no tel anda kepada smapk_alumni@yahoo.com

    2) Jika weblog ini dah dinaik taraf ke web site berbayar..itupun tunggu masa jugak la..hehe

    salam hormat

  15. Salam…..

    Dah semakin matang nampaknya anak-anak didik Smapk. 2 @ 5 tahun membesar di hadapan guru-guru ,dari anak2 kecil remaja hingusan yang belum mengenal erti kehidupan yang terkadang tenggelam dengan keremajaan, namun akhirnya kalian berjaya mengharungi mehnah dan tribulasi kehidupan. Syabas! Namun ingatlah segala ilmu agama yang dibekalkan, jangan sesekali ditinggalkan. Jangan terikut-ikut dengan rentak kehidupan yang menyesatkan.

    Bila dah berjaya jangan buat tak kenal dengan guru-guru yang pernah anda temui dulu.Walau pun hanya satu huruf yg diajarkan kepadamu mereka tetap guru.

    Terima kasih di atas sokongan alumni dalam menjayakan program sekolah.

    Hingga bertemu lagi
    Salam hormat
    Ana

  16. kalaw boleh..
    masukkan sekali,ruang2 chat utk
    mane2 ex-smapk berhubung kembali..
    maklumla,da lame n,no tepon pon nth kemane..
    dsamping dpt mengeratkan hubungan dgn abg2 dan adik2 dr smapk..insyaallah

  17. de x contact senior2 y amel law o y da jd lawyer??
    de bnde y saye nk tnye nih
    urgent!

  18. salam…masih lom berjaya utk register..anbdy want to help me???

  19. salam..

    link up ngan web official alumni smapk. mintak rakan² kalian register dlm database. segala comments amat digalakkan utk pembangunan web. thanks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s